Focaccia in vas Zepter

de Lorra in Pizza, 24 Iul 2013 | 5364 vizualizari

 

Mai ceva ca la cuptor, vasul Zepter este ideal pentru coacere !

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 200 gr. faina
  • 1 cartof mic (100 gr.)
  • 100 ml. apa
  • 20 gr. unt
  • 10 gr. drojdie
  • 1 lingurita ulei
  • un praf de sare
  • Topping :
  • 150 gr. carnati
  • 100 gr. cascaval afumat
  • piper negru
  • busuioc
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia in vas Zepter:

Se fierbe cartoful in coaja, apoi se curata si se zdrobeste cu furculita.

Faina se pune intr-un castron iar in mijlocul ei se face o adancitura in care se pune cartoful, untul la temperatura camerei, uleiul, drojdia dizolvata in apa calda si putina sare.

Se framanta pana devine un aluat nelipicios dar moale.

Se intinde aluatul intr-o folie alimentara si se lasa 30 min. sa creasca.

Intre timp se pregateste toppingul astfel : se taie carnatii felii subtiri si cascavalul in cubulete.

 In vasul rece, se pune hartie de copt si se aseaza aluatul. Deasupra se pun carnatii si cascavalul, apoi se presara piper si busuioc dupa preferinta.

Se pune pe ochiul cel mai mic al aragazului (la foc mic), pentru c.c.a. 20 min. cand acul indicator ajunge la jumatatea zonei verzi.

Apoi se opreste focul, se mai lasa 5 min. si se scoate preparatul din vas.

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia in vas Zepter" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta pe blat de focaccia